onze visie

Een geliefd en geleefd leven verdient een uniek en passend afscheid. Geliefd & Geleefd is ontstaan vanuit de overtuiging dat er afscheid genomen moet kunnen worden op de manier die bij nabestaanden en de overledene past. Afscheid nemen is verdrietig, maar kan door er volledig eigen invulling aan te geven een waardevolle herinnering zijn.

Met een frisse blik, een flinke dosis empathie en creativiteit begeleiden wij mensen bij het maken van hun eigen keuzes. Begeleiding naar een mooi, stijlvol en uniek afscheid op een manier waaraan zij zelf niet zo snel gedacht hadden. Want elke uitvaart heeft zijn eigen stijl en sfeer. Groots of intiem, sober of uitbundig; er is heel veel mogelijk. Wij zijn er voor de creatieve invulling en geven persoonlijke begeleiding aan de naasten. Door mensen te helpen bij het maken van de minder geijkte keuzes ontstaat er een passend afscheid.

Samen kijken we naar de keuzes en de wensen van de persoon zelf en van familie en vrienden. We gaan in gesprek om daar een helder beeld over te vormen. Hoe stond iemand in het leven? Waar hield iemand van? Hoe wil je iemand herinneren? Vervolgens gaan we daarmee gezamenlijk invulling geven aan het afscheid. Deze invulling heb je volledig in eigen hand. Door zelf betrokken te zijn bij het vormgeven van een uitvaart, kunnen de eerste stappen gezet worden in het rouwproces. Wij helpen graag bij de vormgeving, denken mee, kunnen inspireren en in meer of mindere mate de regie uit handen nemen en naasten ontzorgen.